Förtappade säljare med smörade pengar

Jag vet inte om ni har hört talas om fallet med Scott Peterson i USA. Någon gång under natten mellan den 23:e och 24:e december 2002 mördades hans gravida fru. Fyra månader senare flöt hennes och barnets lik upp på land, underligt nog på samma plats där Scott Peterson sa att han ensam var och fiskade vid tidpunkten för mordet. Han arresterades naturligtvis omedelbart.

I en rättegång som uppmärksammades stort av media (bl.a. Fox News Channel) avslöjades det bland annat att Scott Peterson beställde tevekanaler dedikerade till hårdporr några dagar efter mordet, och andra smaskiga detaljer. Han blev riktigt satt på pottan när Amber Frey klev upp i vittnesbåset och berättade allt om hans utomäktenskapliga relation med henne. Hon visade sig vara ganska sur på honom för att han ljög för henne om den gravida frun därhemma, som han sedan mördade. Amber spelade in ett stort antal telefonsamtal mellan henne och Scott, vilka självklart spelades upp under rättegången, och om och om igen på tevekanaler som täckte rättegången. FNC sände direkt utanför domstolen flera gånger om dagen.

Scott Peterson dömdes till döden den 13:e december 2004. Fallet avslutat.

Men Amber Frey syns fortfarande på teve, nästan dagligen. Kanalen hon syns oftast på just nu är Fox News. Den gångna veckan har hon varit på Hannity & Colmes två gånger, On the Record w/ Greta van Susteren en gång, och morgonprogrammet Fox & Friends en gång. Flera andra program har visat klipp ur intevjuerna. Det är nästan som om kanalen försöker sälja henne.

Och det är precis vad de gör. Amber Frey har nämligen sålt bokrättigheterna till sin berättelse till förlaget Regan Books. Både Regan Books och Fox News Channel ägs av News Corp – Rupert Murdochs moderbolag. Ännu en seger för den objektiva journalismen.

/Fred

Det här inlägget postades i Media, USA. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *