En annan inspirationskälla

Skolpolitiker tittar på dokumentärserien [tag]Klass 9A[/tag] eller reality-program som Super Nanny för inspiration till förändring inom [tag]skola[/tag]n. De tittar på statistiken och söker enkla och billiga lösningar för att förbättra siffrorna. De borde titta på dokumentären Förgrymmade ungar istället.

Vill man ha ungar som lyder kan man med ganska enkla medel få det. Problemet är att man får ungar som lyder order utan att ifrågasätta varför. Plötsligt befinner man sig på ett sluttande plan där det värsta i människan tittar fram.

[tag]Förgrymmade ungar[/tag] är en intressant dokumentär som visar på hur [tag]skoldebatten[/tag] har lett till en konsensus som inte längre handlar om att skapa [tag]kritiskt tänkande[/tag] människor, utan att skapa människor som inte ifrågasätter [tag]auktoritet[/tag]er. Undrar om [tag]Jan Björklund[/tag] inser vilka maktmedel han leker med.

”Jag lydde bara order.”

Det här inlägget postades i Skola och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till En annan inspirationskälla

  1. Pingback: Förnedrade barn « Christermagister

  2. Pingback: Jag försöker … men vreden låter sig icke stillas « metabolism

  3. Varit är och tänkt en stund. Anne-Marie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *