Manifesto

I en artikel i DN kunde man för några veckor sedan läsa:

I en ny rapport från företaget Observer, som bland annat sysslar med omvärldsbevakning, kommer Sveriges bloggare för första gången bli en politisk maktfaktor nästa år, valåret 2006.

Det råkar vara val nästa år, och min nyfunna ambition är att genom denna bloggen få möjlighet att följa och kommentera debatten. I förlängningen leder detta till en förhoppning om att kunna avslöja missförhållanden inom den politiska sfären och, om någon förtjänar det, applådera goda politiska initiativ (jag vet, jag skrattar medan jag skriver det).

Fokus kommer jag att försöka lägga på Malmö och Öresundsregionen. Efter många år av underliga politiska utspel och egenmäktiga förfaranden inom Malmö Stad behövs det någon som rör runt i grytan. Jag hoppas kunna hålla i sleven. Här tror jag dock att ju fler kockar, desto bättre soppa.

Nationellt finns det också naturligtvis en hel del att säga, och jag tror att det finns en poäng i att sätta ett bokmärke här så att ni kan återkomma för en stor dos svensk politik i framtiden.

För att ni inte ska behöva gissa var jag ligger politiskt, så kan jag avslöja att jag i stort sett skriver under på en socialliberal ideologi, och jag tycker att det i dagsläget inte finns något parti i Sverige vars ageranden jag helt och fullt kan försvara. Alla partier och politiker kommer att ligga under luppen.

Den viktigaste funktionen i bloggen är comment, där jag vill att ni tycker till om ämnet i fråga. Jag är inte ute efter vältalighet, bara åsikter.

Sprid ordet. Ordet är fritt.

/Fred

Det här inlägget postades i Admin, Bloggar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *